Aktuálne informácie v súvislosti s koronavírusom COVID-19 (29.10.2020)

Štvrtok, 29 október 2020

Legislatívne zabezpečenie administratívnej výpomoci počas testovania. Združenie miest a obcí Slovenska dáva do pozornosti detailné usmernenie so vzorom zmluvy o dobrovoľníckej činnosti na ktorú sa viaže finančná odmena. Viac  tu.

Aktualizácia usmernenia pre sociálne služby k plošnému testovaniu (28. 10. 2020). Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny SR aktualizovalo svoje usmernenie týkajúce sa celoplošného testovania zariadení sociálnych služieb v nadväznosti na uznesenie Vlády SR zo dňa 28. októbra 2020. Uverejnená aktualizácia usmernenia k plošnému testovaniu v sociálnych službách ku dňu 28. 10. 2020. Viac tu.

Pandemická OČR a PN a celoplošné testovanie. Účasť resp. neúčasť na celoplošnom testovaní nemá vplyv na nárok poistenca na pandemické ošetrovné. Nárok vzniká, ak bola zavretá trieda či škola rozhodnutím príslušného orgánu. Viac tu.

Aktuálne usmernenie k oznamovaniu neprítomných detí a žiakov Sociálnej poisťovni. Usmernenie k oznamovaniu údajov o neprítomných deťoch a žiakoch Sociálnej poisťovni (aktualizované 27. 10. 2020). Viac tu.

Výzva pre zdravotníkov v regiónoch. Rezort obrany doteraz eviduje nedostatok zdravotníckeho personálu a vyzýva na pomoc s celoplošným testovaním obyvateľov SR na ochorenie COVID-19. Viac tu.

Najčastejšie otázky a odpovede. Združenie miest a obcí Slovenska dáva do pozornosti rubriku v ktorej ponúkame najčastejšie otázky s odpoveďami. Viac tu.

ŠKOLSTVO: Aktuálne usmernenie k postupu materských a základných škôl. Ministerstvo vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky včera (27. októbra) vydalo usmernenie k postupu materských škôl a základných škôl v čase platnosti Uznesenia vlády Slovenskej republiky č. 678 z 22. októbra 2020. Viac tu.

VLÁDA: V stredu 28. októbra 2020 o 6.00 h sa na Úrade vlády SR v Bratislave uskutočnilo v poradí 47. rokovanie vlády. Združenie miest a obcí Slovenska v tejto súvislosti vypracovalo prehľad schválených kľúčových materiálov. Viac tu.

< Predchádzajúca   Ďalšia >